Je duim als muis en draaiende schermen

Met een Ipad of mobiel swipe je met je vingers over het beeldscherm. Je hebt geen muis die je over spannende menu's kan bewegen die vervolgens uitklappen of banners die omklappen als je er toevallig met je muis overheen gaat. Bij een tablet is een klik, een klik of liever gezegd een tik een klik, want eigenlijk klikken we niet zo graag met een Ipad. We bewegen liever (hangend op de bank) met de vinger van links naar rechts en van boven naar beneden. En als we dan moeten klikken, dan graag een beetje een grote button, want voordat je het weet klik je er naast met je vinger (ergernisje opgebouwd). En als je het effe niet zo goed kunt lezen, dan draai je gemakkelijk het scherm voor een liggend beeld (hé, dat ziet er weer anders uit!).

Verschil in informatieopbouw

Daarnaast heb je natuurlijk te maken met je informatieopbouw. Op een kleiner scherm past nou eenmaal minder informatie. En dan moet je goed nadenken welke informatie je op een mobiel eerst tonen wilt en welke informatie helemaal onderaan moet komen te staan.

Steeds vaker

Responsive is redelijk opkomend en er zijn veel websites die (nog) niet responsive zijn, maar het is wel iets om over na te denken. Het bezoek van websites met tablet of mobiel is de laatste jaren fors gestegen en neemt alleen maar toe. Via Google Analytics kan je heel eenvoudig zien met welke apparaten en met welk percentage je website bezocht wordt en beoordelen of een responsive site iets voor je is. Maar bekijk eerst je eigen site eens goed op een tablet en de mobiele telefoon van je vrienden om te kijken wat die zien. Mocht dat er niet uit zien, dan denken we graag met je mee. Maak gerust een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

PS Verklein je browser eens en ontdek wat er met deze responsive website gebeurd.

responsive webdesign

Responsive webdesign

Responsive design is dé trend van het moment. Met responsive webdesign streef je er naar het ontwerp van de website mee te laten schalen met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

categorie: nieuws/web