Snel en eenvoudig op en af te bouwen

Situatie: Een klant van ons geeft wekelijks een cursus aan 10 mensen. Hiervoor huurt hij een ruimte gedurende twee uur in de week. Alle cursisten werken op een laptop en moeten daarmee toegang hebben tot internet, gemeenschappelijke bestanden (netwerk) en kunnen printen op dezelfde printers. Voor de cursus moet de opstelling eenvoudig op te zetten zijn en na de cursus ook weer gemakkelijk af te breken.

Oplossing: Het netwerk wordt opgebouwd met een sterk accespoint met router functie. Het bereik is namelijk geen issue, het dataverkeer is een eerste vereiste. Voor de centrale opslag van de bestanden zetten we een NAS in. De router deelt ip adressen uit voor het interne NAT netwerk. Ook de usb printers zijn aangesloten op de NAS. Deze fungeert dan ook als printserver en de laptops kunnen zo via het netwerk printen. Via een paar kabels is alles met elkaar te verbinden en kan de situatie heel eenvoudig op- en afgebouwd worden.

laptop

Tijdelijke opstelling met 10 laptops

Snel en eenvoudig op en af te bouwen, toegang tot internet, gemeenschappelijke bestanden en het moet mogelijk zijn te printen.

categorie: werk/