Orde in de chaos

Stichting Thomas a Kempis viert in 2013 haar 25-jarig bestaan. De hoogste tijd voor een compleet nieuwe website. Op de oude website stond heel veel informatie en de website had geen logische structuur. Het hoofdmenu bestond uit minsterns 10 buttons. Het was dan ook een hele uitdaging om de informatie op een logische manier te ordenen. We zijn gestart met het bepalen van een heldere structuur. In de vormgeving is er voor gekozen het submenu volledig uitklapbaar te maken, zodat de inhoud van de site direct zichtbaar wordt.

De informatie over de verschillende onderwerpen is weergegeven aan de hand van een grote duidelijke kop en een korte intro. De bezoeker kan zo de informatie heel gemakkelijk scannen en er zelf voor kiezen om meer over het onderwerp te lezen. Ook alle statische teksten van de website zijn door een tekstschrijver herschreven en ingekort. Er is bewust gekozen voor een wat groter lettertype, zodat de tekst goed leesbaar is voor alle doelgroepen. Via het CMS kan de stichting zelf artikelen aan de website toevoegen of wijzigingen doorvoeren.

Opdracht: structuur, ontwerp, technische realisatie
Extra's: CMS, domein, hosting
Link: Ga naar de website van Stichting Thomas a Kempis Zwolle

thomas-a-kempis

Stichting Thomas a Kempis viert feest!

Bij een 25-jarig bestaan hoort een nieuwe website. De belangrijkste uitdaging: het structureren van de enorme hoeveelheid informatie.

categorie: werk/