ProRail maakt het spoor geschikt voor de toekomst en iedereen kan meekijken

Met ZwolleSpoort maakt ProRail het station en het spoor geschikt voor de toekomst. Een nieuwe bredere perrontunnel leidt reizigers comfortabel naar uitgebreide perrons. Door te zorgen voor goede aansluitingen, door ruimere perrons en een passende dienstregeling ontstaat er een goed functionerend knooppunt.

prorail-groot

ProRail wil reizigers op de hoogte houden van dit project en de voortgang. ProRail heeft NMEDIA benadert met de vraag de werkzaamheden aan het spoor te registreren via een webcam. Doordat de camera op vaste tijdstippen een foto maakt, kunnen we een timelapse maken waarbij als het ware de foto's achter elkaar geplakt worden en er een filmpje ontstaat waarbij de voortgang van een paar maanden in een halve minuut wordt aangegeven waardoor de voortgang goed te zien is.

NMEDIA leverde de high resolution camera, verzorgde de hsdpa internetverbinding, de stream en leverde de i-frame voor op de website.Na afloop leverden we een timelaps van het weghalen van de loopbrug. Na bijna 5 jaar trouwe dienst is de loopbrug op station Zwolle op 26 juli 2015 weggehaald. Met twee enorme hijskranen vloog 280.000 kilo aan staal door de lucht. Reizigers op station Zwolle hebben een nieuwe reizigerstunnel teruggekregen. 

 

prorail station zwolle thumb

Cameraregistratie ProRail ZwolleSpoort

Om de werkzaamheden aan het station Zwolle te volgen, plaatsten we een camera. De beelden waren live op website te bekijken.