Bestanden delen en meer..

NAS is de afkorting van 'Network Attached Storage', of simpel gezegd 'netwerkharddisk'. Het verschil met gewone externe harddisk is dat deze harde schijf nu niet rechtstreeks op de computer is aangesloten, maar via het netwerk. Zo heb je met je pc, laptop, tablet en mobiel toegang tot je bestanden. Het is ook mogelijk de NAS als fileserver te gebruiken, zodat meerdere gebruikers gebruik kunnen maken van de NAS.

nas

Makkelijk uit te breiden en veel terabytes

Een NAS server kan een enorm grote capaciteit aan en is gemakkelijk uitbreidbaar met meerdere harde schijven. Zo kun je al snel enkele terabytes aan ruimte creëren. En als dat nog niet voldoende is, dan zijn er NAS servers die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Door gebruik te maken van meerdere harde schijven kan er een back-up gemaakt worden. Wel zo veilig.

Je eigen 'cloud'

1367998010 (Custom)

Via een NAS kunnen diverse applicaties worden geïnstalleerd. Zo kan er bijvoorbeeld een 'drop-box' mogelijkheid gecreëerd worden om zo bepaalde mappen te kunnen synchroniseren met laptop, ipad of mobiele telefoon. Zo kunnen jij en je medewerkers onderweg of thuis werken en wordt de laatste versie van dat bestand toch centraal opgeslagen Neem contact op voor meer informatie.

Wil je liever je bestanden online 'in de cloud'?

Dan is Mindtime Online back-up wellicht iets voor jou.

 

 

16MB harddisk in 195316MB harddisk in 1953

Wat is een NAS?

Steeds meer particulieren en bedrijven hebben problemen teveel aan data. Mail, documenten, foto's, video's, alles staat op een eigen pc, laptop harddisk of fileserver. Nu kan je gaan werken 'in the cloud', maar een NAS is misschien een beter alternatief. En een NAS is relatief goedkoop en biedt veel extra mogelijkheden.