Een betrouwbaar wifinetwerk

Blendle had van tijd tot tijd storingen in het wifinetwerk. De oorzaken van de storingen en dipjes leken een capaciteitsprobleem en een aantal configuratiefouten te zijn. Na deze analyse, hebben we een doordacht plan gemaakt, waarna we aan de slag gegaan zijn.

We hebben eerst naast het oude wifinetwerk een compleet nieuw netwerk opgezet. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Ubiquiti accespoints die op strategische plekken in het pand gemonteerd zijn. Via virtuele cliënt/server-applicatie is het gebruik van dit wifi-netwerk heel eenvoudig te managen. Zo kun je precies zien hoeveel mensen er gebruik maken van het netwerk en welk accespoint (dus waar in de ruimte) het meest belast is.

Toen het nieuwe netwerk goed liep en geconfigureerd was, waren we binnen 10 minuten, bijna zonder dat het personeel het merkte, over naar de nieuwe situatie. Mocht Blendle binnenkort nog uitbreiden, dan is het netwerk heel eenvoudig uit te breiden door simpelweg extra accesspoints in het netwerk te hangen.

Een medewerker van Blendle:
“We hadden laatst een evenement van 200+ gebruikers en dat verliep super! We zijn erg tevreden!”

Voor wie Blendle niet kent 

Via Blendle lees je voor een vast bedrag per maand online jouw persoonlijke selectie van artikelen uit de beste kranten en tijdschriften van Nederland. Een soort spotify, maar dan voor de journalistiek. Maar je kunt ook zelf bladeren en betalen per artikel. Zo lees je alleen wat je echt interesseert en natuurlijk lekker eenvoudig op je tablet of mobiel.

Ook goede WiFi in je bedrijf? Neem contact op.

blendle

Nieuwe WiFi voor Blendle

Voor Blendle in Utrecht hebben we een heel nieuw en flexibel WiFi-netwerk uitgedacht. De overgang van oud naar nieuw verliep bijna zonder dat het personeel het in de gaten had.

categorie: Algemeen/