ssl header

Voorkom het label onveilig met SSL

Zonder SSL zien klanten voortaan een waarschuwing dat jouw website niet veilig is. Het gevolg is in veel gevallen dat mensen het niet vertrouwen en niet over gaan tot aankoop of het invullen van hun gegevens. En dan loop je mogelijk een hoop omzet of vrijwilligers mis. Het komt bovendien niet professioneel over.

Gelukkig is het niet moeilijk om een SSL certificaat te krijgen voor je website. Meestal zijn enkele aanpassingen aan je website voldoende om wel in aanmerking te komen voor een SSL certificaat. Dat regelen we bij NMEDIA ict graag voor je.

Positief

Een SSL certificaat biedt meerdere voordelen. Mensen zijn bekend met https:// en weten inmiddels dat het gebruik hiervan zeer veilig is, zoals Facebook en online bankieren (met zelfs een groene adresbalk erbij). En daarnaast opent het de deur naar het Thuiswinkel.org keurmerk, waarbij een SSL verplicht is om überhaupt het keurmerk te krijgen. En dat wekt het nodige vertrouwen bij de bezoekers van je website.

De hele website?

Er is wat voor te zeggen SSL op de hele website in te voeren om deze extra veilig te maken. Hackers proberen soms om bezoekers ongemerkt om te leiden naar een andere pagina en zo vertrouwelijke gegevens te onderscheppen (dat is waarom de bank het advies heeft regelmatig te kijken of s in de https nog in de browser staat). Dit wordt ook wel 'Sidejacking' en 'Firesheep' aanvallen genoemd. Als alle pagina’s op je site een SLL hebben, dan heb je geen omschakeling van beveiligde naar onbeveiligde pagina’s en is je site niet meer kwetsbaar voor aanvallen. Zowel jij als je klanten kunnen dan met een gerust hart (gevoelige) gegevens uitwisselen. Concreet betekent dat dus meer omzet, of in het geval van onze managementtool FIMS, meer aanmeldingen van vrijwilligers.

nmedia s

Hoger in Google

Een website die alle pagina’s beveiligd heeft met SSL, wordt ook nog eens door Google beloond met een hogere ranking in de zoekresultaten. Op dit moment weegt dit nog niet heel zwaar, maar binnenkort gaat Google hier, onder de noemer ‘HTTPS everywhere’, meer consequenties aan verbinden. Google wil zo gebruikers beschermen tegen hackers die via open netwerken je online gedrag kunnen traceren en misbruiken. Je site volledig beveiligen met SSL is dus gunstig voor je klanten én jezelf.

Kortom

Er is heel wat voor te zeggen je website te voorzien van een SSL certificaat. Je wordt beloont met een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Het consumenten vertrouwen neemt enorm toe en dat wordt beloond met meer follow-ups (aankopen of aanmeldingen). En jij en de bezoekers van je site zijn veilig voor allerlei cyberaanvallen. En dat is waar zo’n veiligheidscertificaat uiteindelijk voor bedoeld is...

Waarom NMEDIA?

  • SSL heeft een langere laadtijd. Wij bouwen iets in waardoor de laadtijd weer wordt verkort.
  • Je domeinnaam verandert van http://www naar https://www. Wanneer Google dit als nieuwe URL beschouwt, gaat dit ten koste van je ranking in Google. Wij voorkomen dat door de juiste instellingen op je webserver door te voeren.
  • Het aanpassen van de URL kan ook gevolgen hebben voor de koppeling met je social media kanalen. Wij passen de code waardoor de nieuwe URL niet als zodanig wordt gezien.

Wat kost dat?

Een SSL certificaat heb je al vanaf € 12,50 per jaar. Daarnaast betaal je eenmalig € 75,- om het SSL in je website te bouwen en alle instellingen juist te zetten. Genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Meteen SSL regelen voor je website? Liever eerst een gratis advies over of, en in welke mate SSL handig is voor jouw website? Neem contact met ons op.

ssl header

Nieuwe regels Google: wat betekent dat voor jou?

Google gaat binnenkort websites die niet veilig zijn aangeven met een waarschuwing. Een SSL certificaat geeft aan dat je website veilig is en herken je onder andere aan de extra s van secure in de browser (https).Dat is extra belangrijk als het gaat om betaalverkeer bij bijvoorbeeld een webshop of e-ticketsysteem, of om andere privacy gevoelige zaken, zoals ons registratie- en accreditatiesysteem FIMS.

categorie: Algemeen/